yusufyaacub/panca-4dimensi: catan pembakar semangat Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Thursday, July 22, 2010

catan pembakar semangat

tajuk mawar embun
teknik-painting basah atas kering
media- akrilik & canvas
rujukan- gabungan pelbagai foto
saiz- 20x30 inci
status- telah dijual 18.12.2009

catan ni milik Pn. Sofiah dr Jbtn Rekabentuk & Teknologi IPG Perlis.

usia catan ni lebih dr 20 thun, dia beli kat indonesia dulu.
tapi dia mintak ku touch up catan ni, buat strecher, then pasang frame. so smua ni ku buat manual tnpa hntar kedai (kalo hntar kdai, dia pon boleh hntar kan...).
memg susah n pening nk touchup color2 yg dah tanggal tu, sbb slama 20 taun, dia cuma gulung ja lukisan ni smpai merekah.
ni la pngalaman pertama ku touchup lukisan org n resultnya amat ku puas hati. (adala dia hulur2 upah cket..hehe)


Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v