yusufyaacub/panca-4dimensi: idop bz, tp ati senang Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Wednesday, October 27, 2010

idop bz, tp ati senang

salam sahabat buat skalian~
xtawu nk tulis amenda dah. cuma nk gebang2 sal kesibukan diri. xtawla sbuk btol2 or juz mnyibukkan diri.hahaaa... umo skrg dah 21, slalunye menda tok nek, tok wan, tok nyang korg wat time umo2 gini ha? dorg tgah trkial kial study utk last sem exam ke?? ohhh tidak sma skali. konpem2 lah ada yg duk jg bby yakni atok n parents korg....
tapi tu dululaaa.... skrg ni umo 21 pon msih duk main selut(hiperbola trlampau) lagii.... tu org lain, bkn aku. aku ni nk kate bz tu, spatutnye xlah sgt. sbb aku ni STUDENT ajer. dpt elaun, study, exam, abes sem je trus grad. tp apesal aku ni trjadi bz jgak??
mula2nya gini...smua tidak lain hnyalah psal duuuiiiittttt~ ohh, miskin sgtkah smpai xckup duit lam poket? ada jer...tp yg xda tu duit simpn lam akaun ni haa... tabung aji adela rm10+sen2, asb pon samela, bsn tu ngam2 kuar msuk duit elaun je. hahaaa....
dulu sblom clash, byk lak aku nk smpan.knun2 nk kwenlah lg brtahun2 nunnnnn.... tp bila clash, duit byk xtaw nk watpe, siap bjet mlas nk cri ganti org baru dah. jd aku pon pkaila duit smpan aku tu puas2 asal xrasa snyi sorg2..dkt staun jgak brjoli pastu adelak si senior sorg ni trsangkut atau mnyangkut kt aku..cheewah~
dlm 2-3 bln sblom aku couple blik, adela aku n 2-3 org kwn aku ni nk rncang tbuh prsatuan silat kt IPG ni. nk djadikan crita, brtemu dgn Isteri pada Guru Utama PPSSGPUM.. lalu smua prbncangn brjalan lncar n trtubuhlah prsatuan pencak silat IPG Kampus Perlis.. Guru Utama plak brjaya mnjadi pnsyarah kt IPG ni n aku sbg YDP Persatuan. alagkah gumbira ati ini sbb benda yg kita minat brjaya dlaksnakan...time tu single mingle, kunun nk bg komitmen tnggi kt silat..kira kes frust la jgak nih.
maka...dtglah sinar motivasi baru lam idop...dingorati ole akak senior. ouchh! alhamdulillah, kami amat serasi skrg...tp time ni bru trpkir blik saving lme2 da lcin. ole sbb aku ni jnis kalo ade awek je, tu je la calon isteri aku. xde plih2 lg dah..lalu mnggelabah la blik utk mncari wang2 yg tlah lesap kes joli sana sni.
maka trcetuslah idea utk mlukis potret n jual... tngok geng lain lam FB cambest jek dok tayang tmphan potret dorg. aku pon mnggilap smula bakat2 karat aku ni utk mlukis blik.... ckit2 tu dpt jgak wat saving kwen nnti yerp...lalu tmbah satu profesion sampingan lg aku slain dr student IPG..guru utama msg td, meeting mlm ni sal pmbukaan gelanggang kt Kedah... adkah akn dprtanggungjwbkn pd ku?

simpul simpulan bahasa sanskrit: tanggungjawab tu amatlah berat, bukit dan gunung pon x sanggup nk terima..itulah sebaik baik Allah jadikan manusia..khalifah yg sentiasa bljar dr kesilapan brteras panduan. takot kalo2 dindaku kcik ati ngn krja2 smpingan ku iniiii~
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v