yusufyaacub/panca-4dimensi: Perkakas drawing-tutorial with my style Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Tuesday, November 16, 2010

Perkakas drawing-tutorial with my style

salam sahabat buat skalian~
bertemu lg kita dlm rncangan........"conteng2 sukati aku!". kt sini ak nk kongsi aku pnya style/gaya/cara n apa sj mak nenek lg yg korg nk samakan ku x kisah. yg kt bwh ni(pic 1) aku pnya gadgets lah. tiap satu aku akn guna smua utk karya2 aku. stiap satu media, kt sblah kiri tu ada cntoh hasil n style aku render. cara aku render utk smua drawing aku cuma 4 ni aje dan gabungan 2 atau lbih pd satu2 spot. korng bley tngok hasil smua tu agak sama kan? cuma saiz n kesan ton brbeza2..
1. Dry media: mechanical pencil|graphite|charcoal pencil|charcoal stick
 mechanical pencil tu aku byk guna utk wat render bhgian muka n bhgian yg npis n hlus line dia(70%dlm 1 draw). graphite lak aku byk guna bila render ton yg agak gelap mcm rambut, background n shadow kt prmukaan muka potret.aku ada gak pkai utk ltar blkng. charcoal pencil & charcoal stick tu aku byk pkai utk bacground n kdang2 bjik mata itam.
2. Detailling media: knead eraser|cloth|board
cuba tngok kt..
bendatang kelabu yg seketol tu. itula knead eraser(bg yg xpnah guna). eraser ni amt berguna bila nk wat ton cerah atau kilau2 gitu.. sape ske main lighting tu, eraser ni patot bli. x ckup, ko pkaila chewing gum yg adik ko mkn yep. cloth ataupun kain, yg tu sapu tgn je aku pkai.. nape pkai spu tgn? sbb dia gebu n snang nk kntrol thp gosokkan. tp aku x slalu gosok pon sbb x suke gosok2 ni mlainkn ltar blkg je. last, board,..korng tngok board itam tu, aku wat lapik tgn je.kui3....kgunaan lain, mudah nk gerak tgn, n x roskkn@comotkn artwork okeh...

simpul simpulan bahasa sanskrit: tu je serba sikit sal style/gaya/cara aku dlm drawing..lain org lain style keh...
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v