yusufyaacub/panca-4dimensi: hah? ada chance dpt 200K?? Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Saturday, January 15, 2011

hah? ada chance dpt 200K??

salam sahabat buat skalian~
ptg smlm, aku blik dr perlis ngn kenderaan beroda 2 aku tuh. bila smpai rumah, lapar nasik ya rabbi xtaw nak crita lah. lalu aku pon menibai nasik d dapur yg mana ada baki ckit2 lg tu... wah3, nikmat woooo... agak2 asar lom msok, aku pon lup...t.i.d.o. ngeh3..
time nak tido tu, trbyang2 aku pnye prjalanan hidup yg blom pasti nih. ish3, sedih laa.. dah la study pon x habeh2 lagi. saving plak x pnah nak lekat, awek lak dah ada, "bunga2" nk kawen tu slalu terbang2 ats kpala aku ni... seriously, aku dlm tekanan! memglah semua benda nk kna guna duit zaman skrg ni.. tp kan, bg situasi aku lak mcm pelik cikit. kna cari duit byk2 utk puaskan hati org2 sekeliling. ya lah, kalo nk kawen tu, kne knduri, beli tu beli ni... memg aku akan kaya raya, tu pon kalo lpas aku grade dr
ipg perlis ni n jd saudagar kapal selam. apakan daya, cuma akan mkn gaji sbg sorg cikgu SR biasa.... knapa org skeliling suka menyusahkan benda yg dah dipermudahkan syarak?(garu kepala)... aku tolong jwb, "ADAT". hummm....
sambung crita td, pas dpt jwpn yg smemangnya aku dah lame tawu tu, aku pon trus padam.(actually, hari2 aku pkir bnde yg sme tiap kali nk tido-stress)
argghh...tido xsmpai 30 minit, dah bangun. panas terik plak, mau lencun tilam aku tu. elok aku mandi, start moto n g sedut angin ptg kt uma mmbr. kat gate umah, aku gatal tgn lak nk cek peti srt tuh. adela skeping envelop kosong dr READER DIGEST.


surat lak utk aku, aik???
bila time aku langgan reader digest? mak oii..siap ade tulis aku antara trpilih dr setiap negri sluruh malaysia yg ada peluang menang contest nilai rm200 ribu. awalnya sronok jgak, tp dah la td duk mimpi psal duit, ni lagi mau bg aku harapan palsu. memgla surat tu real dr reader digest. masalahnya, aku x pnah menang apa2 contest pon sblom ni. bajet bertuah sangatla nak dapt? lg satu, bila aku daftar apa2 benda ngn cmpany tuh? ooohhh.....daku berhenti berharap.....bila aku rasa penat.....(sheila on 7).
"duit, mulut org, jarak jauh, tanggungjwb,study, kerja, hubungan, komunikasi, tanggapan.."

simpul simpulan bahasa sanskrit: cuba jadi sperti semua org inginkn asl semua puas, tp aku masih gagal....hmpir hilang sumber motivasi. ya tuhan...tolong..tolong...tolong......

2 comments:

  1. dah tu cam ne..dapat ke duit tu..hehe..bzbody lak kan...

    ReplyDelete
  2. belom pasti lg...tnggu second letter..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v