yusufyaacub/panca-4dimensi: Honda CBR 250r 2011 Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Saturday, January 29, 2011

Honda CBR 250r 2011

salam sahabat buat skalian~
aaahhh.... dah x lama nak abes study nih.. mulalah dlm kpala ni dok bayang2 aset apekah nak dibeli nanti. hohooo...andaikata aku dah ada kreta dlm 2013 nanti, bolela mikir nak sambar natang kat bawah ni sbijik..jeng3...




orite...brapa harga Honda CBR 250r 2011 ni? dengar2 dlm RM 23 ribu aje. wooh...memg bole fight ngn ninja 250 lah ni. tapi kan, harga kat market Thailand cuma 115,000 bath. kalo convert duit Malaysia cuma RM 11,329.35!. kalo aku beli kat Thailand, perghhh.. memang murah dabak aaa.... tapi akan menyusah diri dlm urusan teknikal ngn geng2 penguatkuasa yang selalu menjalankan tugas nih. ceh!
apepon, bike ni memang cantik sangat, dekat nak same dengan honda vfr 1200 macam kat bawah ni.

tapi aku akan tuka dia punye kaler body/ ekzos dulu lepas beli nanti. lain2 tu belakang kira. jangan buang masa, ,pastikan tenet korang laju untuk layan official video ni dulu.




dah puas tengok? geram?? meh usya spec dia lak:


Engine Liquid cooled, four stroke, distinct cylinder, DOHC, 4 valve per cylinder.
Capacity 249.4
Bore x Achievement 76 x 55mm
Compression Ratio 10.7: 1
Induction Electronic ammunition bang PGM-F
Ignition / Starting 
Max Power 26.4 hp 19.4kW @ 8500 rpm
Max Torque 22.9 Nm @ 7000 rpm
Transmission / Drive 6 Speed / chain
Frame Diamond; animate twin-spar
Front Abeyance 37mm scope fork, 130mm caster travel.
Rear Abeyance Pro-Link Monoshock damper, 104mm arbor travel
Front Brakes Single 296mm disc 2 agent caliper
Rear Brakes Single 220mm disc 1 agent caliper
Front Tyre 110/70-MC17
Rear Tyre 140/70-MC17
Seat Height 784 mm
Wet-Weight 162kg (166kg C-ABS version)
Fuel Capacity 13 Litres 
Main features 
- Able liquid-cooled 249.4cm3 single-cylinder agent with bifold aerial camshafts and four valves for able torque and outstanding acceleration.
- Avant-garde PGM-FI ammunition bang for superb burke acknowledgment and absorbing ammunition economy.
- Diamond twin-spar animate anatomy with 37mm scope forks and Pro-Link Monoshock rear abeyance for outstanding administration and ride quality.
- Stylish abounding fairing.
- C-ABS adaptation with Honda’s Combined Antilock Braking System for defended braking in all conditions.
- Multi-function agenda instruments including speedometer, tachometer, agent temperature display, multi-segment ammunition barometer and odometer/trip meter.


simpul simpulan bahasa sanskrit: xkira apapon, aku akan beli jugak.
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v