yusufyaacub/panca-4dimensi: tutorial lajukan broadband Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Monday, January 24, 2011

tutorial lajukan broadband

salam sahabat buat skalian~
dalam sebulan ni, aku ada aktif dlm satu forum tu.. n adela sorang mamat ni ajarkan cara nak lajukan broadband. tapi aku simpan tutorial tu lame gak sebabnya, tutorial tu xde gambar. pning pale aku... tp td aku try la ikut ape yang dia suruh. puuhhhhh..jadi weyh.... n sebab itu aku buat tutorial bergambar lak kat korang ye. gini haa.....

1. connect dulu internet korang biar dapat capaian. taip cmd kat search tu n tingkap ni akan terbukak lalu taip ipconfig kemudian tekan enter

2. akan kuar benda bebanyak serabut cam gini kan? orite, cari IPv4 Address dan tengok serta hafal nombor2 IP tu. camni haaaa...

3. pergi kat bawah dan last punya tulisan cam kat dalam gambar ni. taip ping jarak xx.xxx.xxx.xx jarak -t dan tekan enter. xx.xxx.xxx.xx tu adalah nombor ip yg korang hafal tadi.

4. akan kuar lagi banyak tulisan yang x henti2 cam kat bawah. jangan risau, biar dia running. minimizekan dia dan enjoy surfing okeh.

5. buat semua langkah atas tu setiap kali connect internet.

simpul simpulan bahasa sanskrit: encik celcom, jangan marah saya..saya budak baik.....

4 comments:

  1. erm.. di broadband ape?? tak de pun search kat broadband Apis ??

    ReplyDelete
  2. "search" kat programlah. xkan xreti bkak comand kot? ceh

    ReplyDelete
  3. kalu da limit pun mseh laju ke??

    ReplyDelete
  4. mengikut testimoni, still laju. tp tetap kne pastikan coverage line 3G atau GPRS tinggilah..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v