yusufyaacub/panca-4dimensi: portable mini speaker review Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Sunday, March 27, 2011

portable mini speaker review

salam sahabat buat skalian~
kali ni aku nk review gadget peribadi plak. ahaa..(dah abeh idea nk tlis entry la nih.). sebenornye, aku sedang berpraktikum selama sebulan kat SK Panggas, Perlis sehingga 15 April 2011. huh, sibuk wow! nak terima tempahan potret sekarang pon tarak berani wooo...... biasala, aku kan nak praktikum cemerlang, kena usaha lebih sikit. (bajet2...). okeh sempena pesta buku kat Perlis yg masih berbaki 4 hari lagi nih, aku pon membeli sebuah alat elektronik yang tadak tulis "made in" mana2. tapi sempoi woh.....
aku nak guna dalam kelas masa mengajar. malas nak "rembiang" (galas) laptop 2 kilo lebih tu pi mai pi mai. so, aku beli ja benda ni RM 50 aje. aku rasa RM 60 harga dia tp brader tu silap bagi harga kat aku kot. sebab 2nd time aku p, harga dia memang RM60! hhahaahahahahaa..... okeh, yang paling aku suka psal FOREX MINI PORTABLE SPEAKER ni adalah:

1. boleh usung pi merata
2. nak sumbat kat pc pon bleh, xmau pon bleh sebab pkai bateri cas yang built in ada siap.
3. boleh sumbat thumb drive/ external (otomatik akan read file MP3)
4. ada remote. (canggih woooooo....)
5. boleh sumbat i-pod, tu pon kalo ada.  (ada yg nak sedekah kat aku x?)
6. speaker kuat bak badang perkasa, bunyik berdentum dentam bak guruh di langit air di tempayan jangan dicurahkan!
7. boleh letak dalam keta aku (keta aku radio sudah piap.)
8. saiz comel lote, 7x10x15.5 cm ajer.

ade geng oly lukis sedang berkarikatur kat pesta buku perlis 2011:



simpul simpulan bahasa sanskrit: singgah kedai bundle, terbeli jaket prada ori RM60. terbang duit lg. haha
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v