yusufyaacub/panca-4dimensi: CERITA LAPTOP JAHANAM Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Sunday, August 28, 2011

CERITA LAPTOP JAHANAM

salam sahabat buat skalian~
lamanya x berblogging.......... laptop kesayangan jahanam weh.. sedih tahap gaban nih. nasib baik data xhilang. hardisk dia aku dah cabut pastu beli casing rm15 buat external. banyak berjasa ooo itu laptop... first kan. biasa arr..
dengan baki duit belanja utk semester ni, aku buat kputusan utk beli PC. haaaa...... trus aku contact akak aku sbb dia n abg ipar ada buat company repair n jual pc /laptop n sparepart computer kat Kajang. ya laa... dah kita ada adik bradik, xkan nak tauk duit kat orang lain kot.. kna menyokong bisnes adik bradik la kan..

klik gambar utk ke blog
aku pon mintak dia buat satu PC dgn harga sekian2.. knapa aku x mintak stiap satu brg dgn spesific? sbb aku noob sangat sal PC. kalo laptop ok la ckit. walopon lbey kurang sama, tp macamana serabutnya litar PC tu, macamtulah serabutnya aku utk nk phm kejadah operating dan nma2 tiap benda dlm tuh. aku tau pkai n jaga elok2 sajaaaaa~
masa dia tengah beli barang utk pasang, dia ada ckp nak bagi speaker sonic gear evo 3 pro. aku pon jwb, "ha..bole ja..asalkan speaker." sbenarnya aku xtau pon apa benda jenis spesis speaker tu. hahaaa~

maka bila start cuti raya, dia pon kirim PC tu kat akak aku lg sorang utk bwk balik kat kampung sebab dia xdpt blik braya taun ni. uhuk3.. bukak pintu bilik, suda ada barang berkotak kotak kat penjuru tu. naseb baik akak aku x bagi barang sketol2 utk pasang dlm CPU tu. kalo x, mati kutu tapir aku nak sumbat. takot jd lego plak.
test2 pasang.... skali dia idop daaa...... hehee..
ni la ropa CPU yg sempoi nih...gemuk lebar cikit. aku rasa nak buat piping sistem untuk cooling kat belah dalam ni.
aku paling suka LED 18.5 inci BENQ ni lah. pueh bjik mata nengoknyaaa...

yang ni aku baru kenal bila nampak kotak dlm bilik. sblom ni tataw pon. check kat tenet, rupanya peymes jugak benda nih..

bagi aku, PC baru ni memang puas hati ah.. walopon berabis byk duit, skrg ni nak mkn pon xcukup. janji kerja aku bleh jalan... bkn apa, aku guna komputer untuk on9, wat assignment, edit gambar, wat grafik, n edit video. game2 ni aku malas layan. buat tekanan prasaan sajaaa....

simpul simpulan bahasa sanskrit: money4~~~
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v