yusufyaacub/panca-4dimensi: A CONVERSATION BETWEEN A STUDENT AND AN ATHEIST PROFESSOR Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Friday, August 19, 2011

A CONVERSATION BETWEEN A STUDENT AND AN ATHEIST PROFESSOR

salam sahabat buat skalian~
aku dah lama cari artikel ni semula. dulu aku ada pernah baca. cukup bagus artikel ni. memanglah dalam bahasa inggeris, tapi boleh je nak paham kan. apa masalahnya kalo amik masa sikit untuk pegang kamus dwi bahasa buat translate perkataan yang korang x paham kan.. jadi aku telah memudahcarakan dengan buat satu video beserta translation Bahasa Melayu untuk semua. enjoy baca dan klik "SHARE" dan "LIKE" untuk sebarkan!
...............................................................................................................................................................................................................................

Artikel 11(4) Perlembagaan Persekutuan :
Undang-undang Negeri dan mengenai Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya, undang-undang persekutuan boleh mengawal atau menyekat pengembangan apa-apa iktikad atau kepercayaan ugama antara orang-orang yang menganuti ugama Islam.

"Menurut perkara 11(4) perlembagaan menyatakan undang-undang boleh digubal badan perundangan negeri dan parlimen bagi Wilayah Persekutuan untuk mengawal penyebaran agama bukan Islam di kalangan umat Islam dan Selangor mempunyai Enakmen Agama Bukan Islam (Kawalan Perkembangan Di kalangan Orang Islam) 1988.

simpul simpulan bahasa sanskrit: sila3~~~
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v