yusufyaacub/panca-4dimensi: KEMBARA LIFE DRAWING-20.11.2011 Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Tuesday, November 22, 2011

KEMBARA LIFE DRAWING-20.11.2011

salam sahabat buat skalian~

kenangan bersama mereka
Alhamdulillah....dpt jugak tunai impian zaman kecik2. haa.... masa kecik2 dulu stendet la kan. kalo main bola, mesti berangan nak jadi player malaysia. kalo main badminton, mesti berangan nak dapat piala thomas. tapi aku dulu suka melukis.. jadi aku berangan nak jadi pelukis terkenal...  walopon aku ni xda orang kenal, tapi aku kenal orang yang terkenal. kih3... kira puas hati la bila dapat jumpa dengan otai2 yang karya diorang terpampang di Balai Seni Visual Negara tuh. actually tarikh ni best sebab 20.11.2011.. haaa ramaila yang memahat sejarah dengan cara mereka sendri kan. ada yang kawen....(x dijemput), ada yang betunang...ada yang kluar ngn family/ member2... sedang mereka bersuka suka dengan kluarga dan majlis kesyukuran, aku plak merealisasikan salah satu impian di Muzium Padi Alor Star Kedah.

impian aku memang nak aktif dalam bidang seni nih, tapi aku masih dok tercari cari  pemberatan diri. samada ke arah pembangunan pendidikan atau kerja2 seni. so, masih banyak yang aku kena belajar... bukan senang nak jadi senang kan...
awal acara

abg rohaizad dengan outdoor watercolornya

abg foad dengan sketchnya yg superb

abg zul dengan akrilik

abg rosli dgn oil pastels

abg hushinaidi dgn charcoal

abg uzaini dgn charcoal

omputih dgn kamera 

sedikit kenangan

heheh.... otai Amron omar (cer try google nama dia)

so, apa2 pon aku nak ucap terima kasih pada abang amron omar, abg zul, abg uzaini amir, abg rosli mat, abg foad, abg yusri, abg rohaizad, abg hushinaidi, dan ramai lagi.. otak anda memg superb.


aku x melukis sekali sebab aku nak tngok btol2  smua skill diorang. lagipun aku segan nak tenung model2 tuh. memg sifat aku ni malu dgn pmpuan yg x knal. nak wat cemana kan. aku amik video dan gambar2 saja.. yang bestnya, video aku tu aku bagi kat Balai Seni Visual Negara untuk dokumentasi. yeeha, ada gak sumbangan kan. ;p


simpul simpulan bahasa sanskrit: dasyat dorg..segi intelek pon dasyat. byk yang lecturer tuh.. yg study Phd pun ada gak rasanya. wuii~

1 comment:

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v