yusufyaacub/panca-4dimensi: KENDERAAN ALAF BARU Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Saturday, February 25, 2012

KENDERAAN ALAF BARU

salam sahabat buat sekalian~
aku ada terbaca kat harian metro pasai kenderaan ni.. aku pon tak tau nak panggil apa.. motor bukan, kereta pon bukan. tapi stail.... jom tengok sikit....










smart kan? kenderaan ni keluaran Lit Motors sebuah company dari San Francisco, California Amerika Syarikat. diorang mencipta C-1 ni dengan begitu inovatif. walaupun dua tayar, kenderaan ni xkan terbalik kerana adanya sistem gyroscopic yang membolehkan kenderaan ni seimbang walaupun berhenti atau kemalangan. dengan kata lain, selagi sistem gyroscopic ini bergerak, selagi itulah ianya tetap tegak. wew.. jom tengok cara dia berfungsi plak.

simpul simpulan bahasa sanskrit: sesuai untuk keadaan panas dan lembab sepanjang tahun. ^^
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment

terima kasih sudi komen.. sudikan diri untuk follow saya dan tinggalkan link blog anda di sini. (^__^)v