yusufyaacub/panca-4dimensi: July 2010 Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Friday, July 23, 2010

selamat bersara pengarahku bersama potret karyaku....

tajuk: Potret Mantan Pengarah IPG KAmpus Perlis

teknik-painting
media- akrilik on canvas
rujukan- foto
saiz- 20x30 inci
status- dihadiahkan pada mantan Pengarah IPG KAmpus Perlis sempena persaraan beliau. hadiah ini khas dr pelajar dan mewakili Kelab KITA2 PRODUCTION.
potret ni disiapkan dalam masa 4 hari saja. aduh..bkn nak cakap besar, tapi aku last minit punya cerita.. kami x tawu nak bagi hadiah ape untuk persaraan bekas pengarah aku ni. last minit betol2 baru aku trpikir nak buat potret. dah tu, ape lagi, start hari jumaat, siap hari isnin. pastu pagi selasa aku trus g frame.. isnin dan selasa tu aku MC. keh3....

khaligrafi cat minyak pertama


tajuk- MUHAMMAD S.A.W
teknik- painting
media- oil colorrujukan- kaligrafi islam(khat diwani)


abstrak yg ku sayang


tajuk- nikmat
teknik- abstract painting
media- acrylic color+ moulding paste
rujukan- pemerhatian & imaginasi
size- 20inchx30inch

Thursday, July 22, 2010

catan pembakar semangat

tajuk mawar embun
teknik-painting basah atas kering
media- akrilik & canvas
rujukan- gabungan pelbagai foto
saiz- 20x30 inci
status- telah dijual 18.12.2009

catan ni milik Pn. Sofiah dr Jbtn Rekabentuk & Teknologi IPG Perlis.

usia catan ni lebih dr 20 thun, dia beli kat indonesia dulu.
tapi dia mintak ku touch up catan ni, buat strecher, then pasang frame. so smua ni ku buat manual tnpa hntar kedai (kalo hntar kdai, dia pon boleh hntar kan...).
memg susah n pening nk touchup color2 yg dah tanggal tu, sbb slama 20 taun, dia cuma gulung ja lukisan ni smpai merekah.
ni la pngalaman pertama ku touchup lukisan org n resultnya amat ku puas hati. (adala dia hulur2 upah cket..hehe)


painting kerja kursus sem 3

tajuk-sesat
tajuk- sesat
media- akrilik & canvas
rujukan- gabungan pelbagai foto
saiz- 20x30 inci
status- dlm simpanan IPG Perlis


amat malas dan kesuntukan masa...tp lantaklaa..bkn jual pon... sebab ni adalah kerja kursus aku. kalau aku terlalu detail sangat pon, ada je kawan aku yang lukisan macam haram jadah, tapi pandai merengek dengan lecturer dapat markah kurang sikit je dari aku. jd, buat apa aku susah2 kan?

potret anak saudara (ahmad nazhan)

Tuesday, July 20, 2010

potret mahathir dan aku

potret mantan perdana menteri Malaysia keempat (Tun Dr. Mahathir Mohammad)

potret peribadi aku
potret anak saudara sepupu
potret bekas pekerja kafe IPG Perlis
potret member sekolah dulu2
potret budak dlm fb sarah