yusufyaacub/panca-4dimensi: September 2010 Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Sunday, September 26, 2010

New Watermarks..yesss!!


salam sahabat buat skalian~

harluuuu......arini nk kongsi psal watermarks. amenda tu watemarks a?? tahla..yg ku phm, dia ni bnda yg org letak kt bhn2 visual utk tndakan bhwa bhn2 tu hak milik si penguplode.. cnthnya mcm gmbr2.. so, aku pon try la wat satu lg watermarks baru.. dulu da ada satu dah.. ni yg satu lg la.. sempoi ckit dr yg lama pnya. heheheee.. lpas ni, mne2 artworks aku yg dipos, akn ada watermarks baru ni. jd, phm2lah tu aku pnya...korang nak cilok, jgn mimpila.... saman bru taw!!

Saturday, September 25, 2010

portrait of Muhammad Danish Zaquan


salam sahabat buat skalian~
dgn pnuh keboringan lpas maghrib td, aku coba mnyiapkan potret yg nk bg kt GF aku tu. tp alangkah mngntuk skali bila tgok muka sndri.. da 3 kali lkis muka sendri. naek boring laaahhh!!
so, aku pon membelek belek gmbar anak buah GF aku tu kt FB. sbb sblom tu dia ada tag gmbr baru danish tu kt aku...
ole sbb dia comel comelan.....aku pon pgang pensil mekanikal aku n charchoal, garis trus direct dr kul 8-11.30 td. hahaa... ni adalh potret pling cepat aku siapkan. 4jam 30 minit x tmasuk dok msg2 cik ND aku tu n lmbt uplode. dgn kata lain, stelah lama mnyepi dr artwork baru, last2 ada gak skeping...........

Thursday, September 23, 2010

kerja berlambak nk kna hantaqqq!!!


salam sahabat buat skalian~

kerja menimbun nimbun dlm 2-3 minggu dr skrg..aisey...byk hal2 laen kna tangguh dlu nmpk gayanya.. andainya ada tgn 8, kaki 12, xpayah kalut2 ligan masa....hmmm...

Sunday, September 5, 2010

aku si kaki download movies

salam sahabat buat skalian~
ahaa...skrg aku ingin mendedahkn bhawasanya aku mrupakan sorg "kaki download tegar" sejak awl taon lpas.... jd dgn mcm2 jnis sofware tlah didownload walopon x reti pkai. tp pling byk movie la.. movie ni, asal aku nmpak mnarik, atau trailer dia mletop, aku donload jer... smpai subtitle dia pon aku bole ubah timing, ubah tulisan... alih bhasa pon boleh..hahaa..kira da addicted dah ni.
jd..kt sni aku nk kongsi satu site yg memg best iaitu asamboi.org. dah lama aku donload movie dr site ni...yg bestnya, bru2 ni aku ada cuba exchange link blog aku ngn dia. maka, dgn baek atinya tuan blog tu dah pamerkan iklan blog aku kt situ...

Saturday, September 4, 2010

cuti raya dtg lagi...

salam sahabat buat skalian~

ahaa..cuti raya da start pon..ole sbb aku brcuti pnjg start 3-19 sept ni, jd aku pon mrancang utk berouting bersama member baikku...haaa...outing menda? fotokah? oooo tidakkkk~
kmi nk berdrawing n berpainting antara kedah smpi ke perlis. tu pon rancang2 je la.... kalo bajet lari, pusing area kedah je kowt.
so, gadjet2 aku tlah pon disimpan rapi dlm bkas kedap udara dan habuk. malangnya, aku pon xtaw brg yg lebih2 tu nak sumbat kat mana. bkas x ckup..aarghh, lantakla. bkn nak p perang, kami nk p mlukis lahhh~
mcm biasa, berus-easel stand-pencil colors-water colors-acrylics-charchoal-pencil-pallete-klip-paper-canvas suma ku bwk skali. tibai p la bwk....xpkai xpa...kot time nk pkai xdak t payah plak... mana nak p korek cari kan.
ole sbb cuti, aku lupakan esaimen yg menimbun kt uma sewa ni. hahaaa...
orait..andai berkesempatan, n projek ni menjadi maka akn kuarlah drawing2 n painting2 yg x seberapa dr kmi ni....InsyaAllah~

Friday, September 3, 2010

kelainan pd qolbu...

arini Jumaat 3 sept 2010. genap sminggu slpas kali trakhir mnitiskan airmata n airhidung.. sbb?? aku pon x taw punca sedih yg tramat sgt tiba2 meletus dlm qolbu. pd jmaat mlm minggu lpas. ms tu bru lpas sesi baca kitab ole tuan guru utama silat, kmi sambung ngn tahlil dan wirid 1000x(ntah ckup ke taktau la). di awal tahlil dimulakan dlm lingkungan 1-400, kt dlm pala ni cuma tau nak hbiskan ja 1000x tu.... taaaaapiiiii... bila msuk antara 400-600, hati ni trasa mngecut....trasa sebak....
sedih ya rabbi smpai x trtahan linangan airmata ni. cuma aku amatlah pelik, knapa aku x boleh tahan airmata tu dr jatuh? sdangkan slalunya bila pkir benda lain, hilangla sebak tu. yg paling plik tu, aku pon x tau sbb apa ku nanges kuat2.. time tu tringat kt ayh n mak, tp tiap2 minggu blik jmpa diorg. xda rasa sedih pon slama ni... pastu tringat kt ex aku, tp dah xda prasaan ngn dia dah pon, siap nak langgar ngn bumper keta lg kalo ku jmpa nanti(hrp2 x jmpa dah).. pastu tringat kt kwn2 lama, kwn baru... tp kwn je laaaaa..sblom ni xda hal sdih2 pon... so apehal aku nanges gila2 ms tahlil tu haaa????