yusufyaacub/panca-4dimensi: October 2010 Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Wednesday, October 27, 2010

pertandingan masak hari GERKO IPG Perlis

salam sahabat buat skalian~
sdapnyerrr....tu la kata juri2 yg test mskan kami..xkurang si pnonton yg mleleh air liur tngok ayam perap jagung madu & kerabu epal delima yg kmi msak ni.. enjoy ye..
kt ats: team kami- aku(tgh),dinda Noah Darham(bj kuning), miera (pink)

kt ats: hasilnya- ayam perap jagung madu (kiri)+ kerabu epal delima (kanan)

kt atas: kerabu epal oleh my sweet2 dinda.. sedappp!

idop bz, tp ati senang

salam sahabat buat skalian~
xtawu nk tulis amenda dah. cuma nk gebang2 sal kesibukan diri. xtawla sbuk btol2 or juz mnyibukkan diri.hahaaa... umo skrg dah 21, slalunye menda tok nek, tok wan, tok nyang korg wat time umo2 gini ha? dorg tgah trkial kial study utk last sem exam ke?? ohhh tidak sma skali. konpem2 lah ada yg duk jg bby yakni atok n parents korg....
tapi tu dululaaa.... skrg ni umo 21 pon msih duk main selut(hiperbola trlampau) lagii.... tu org lain, bkn aku. aku ni nk kate bz tu, spatutnye xlah sgt. sbb aku ni STUDENT ajer. dpt elaun, study, exam, abes sem je trus grad. tp apesal aku ni trjadi bz jgak??

Saturday, October 23, 2010

pertandingan silat kebangsaan 15-17 okt 2010


salam sahabat buat skalian~
mak oii.....lenguhnya kaki ni............ tiap kali tido je, mest sakit nk mati. arghh...!!
ni smua gara2 xcukup rehat lpas ikut satu game silat olahraga prngkat kbangsaan d perak baru2 ni.
memangla akn injured klo dah maen mnatang tuh. tp elok aku blik dr game, trus kne g ke prgram khemah unit uniform smpai 4 ari. dlm msa 4 ari tu, keje brjln x brenti la plak.. adoi....smpai bengkak kt kaki ni brtmbah bngkak lagi daa...walobgimana pon, memg brbaloi jgk sbb dpt pingat gangsa satu.
mcm celaka lah itu game, apsal law dia ketat sgt? geram aku nk kepak kpala bdak tu. hampeh maen kotor! ada plak si wasit@ juri yg masa second game aku tuh bley wat law x logik kat aku. dia kata "kamu(lwn aku) rendah, main tapak normal mcm biasa, kamu(aku) tinggi kna main tapak rendah ikut lawan kamu." yg peliknya, sukahati aku la nk main tapak tnggi ke rendah ke. dah lawan aku tu pendek, lantak dia la. lagipon syarat utk main kelas tu hnyalah berat 45-50 kg. xda lak syarat tinggi kne brapa cm. kalo dah nk ikot law bengong wasit tu, baik urusetia wat syarat baru utk setiap kategori. berat dan tinggi kna ada skali. bodolahhhhh!!! chaiss.....

Friday, October 22, 2010

golok gurkha tradisi+moden


salam sahabat buat skalian~
ohoooiii...lama suda x post entry baru. cbuk ngn silat n kem unit uniform yg lpas. aisey..kaki pon xsmpat nk lega, dah bentan pon. chaiss~ orait..td adala slongkar2 satu blog bro ni, http://bluesriders.blogspot.com. pnyala bes...byk brg la
ma dpmer kt situ. so, trjmpala sebilah golok gurkha yg rsanya memg orilah......ginilah rupanya..(mintak kt bro bluesrider utk pki gmbr kamu skeping ye..)
aku pon ada 2 bilah golok gurkha tp design dah moden.. cma ciri2 melengkung ke bwh tu sama la ngn yg asal pnye. aaa..ni dia aku pnya golok gurkha versi moden...yg dipanggil parang kembar gurkha..
yg bwh ni lak nk tnjuk kesragaman bilah parang:
okeh..ni ms aku brjaya dirikan...so..memg stabil.aku n parang kembar gurkha ku...
skrg dah jd snjta rasmi utk gayong rajawali aku ni...nice......

Tuesday, October 12, 2010

projek huru hara,lintang pukang, kacau bilau, srabut seraban...


salam sahabat buat skalian~
hari yg mletihkan dah tammat!!
smpai 4-5 hri duk wat projek model keta ngn kwn2 khas utk final amali. memg susah lah.. rela terjun kolam udang dr wat bnda tu dlm ms singkat taw. dlm usaha mnyiapkn sgala bnda, adla ckp2 blkg...kmudian jd ckp2 dpn...pastu jd steruk teruk kjadian..hahaaa... pndek crita, adala sekor mkhluk bulat yg xpuas ati bila aku xtlong dia wat projek dia.. alaaaa bulat.....kau tu yg pekak.. kan aku dah ckp, aku ni pon 1st time wat menda alah model keta tu.. aku kongsi ngn kwn2 lain pon bab2 i
nfo yg dpt dr abg aku ja. bila instruction tlis gitu, aku share ngn korg pon gitu la.. bkn aku "mengajar" korg umpana lecturer title "pakar dlm bidang". yg mnunjukkan kbodohan cik bulat ni, apakah xpham bila step prtama tu lukis pndangan sisi ikut skala? apakah susah? aku xnmpak ada pndangan sisi ikut skala tu, mcmana aku nk phm design ko cap apa?? pastu, aku xtaw nk tlong camna lah.......org lain bole je explore sendri time aku xtaw nk tlong cmne.. xda plak nk skit ati aku x tlong..buuu~
hatta dmikian hal brlaku,(tuka tknik brcrita) maka direkrutlah 2-3 org lg yg brmentaliti srupa utk mnjadi geng brsama.. walopon tiada luka hirisan adanya, tp dihasut si
bulat hngga mewujud prasaan dengki,sombong dan lain2 pd diri ini.. oohh..kau memg hebat dlm brmuka dan menghasut. shinggakn brani meremove daku dr frenlist mereka.. haha..main api nmpak gayanya.. tidkkah mreka tahu bhawasanya dgn brbuat dmikian tadalah jejas khidupan aku ini? lg pula, aku tlah pun meremove kamu2 skalian dari frenlist hidup ini....yeesss~ aku lebih kjam nmpk gayanya.. tp kna la pd situasi kann.... okeh, dgn brkrangnya mnusia dlm klas aku yg skrg ni cma ada 18 org, otk pon xsrabut dah.. org2 ckp....ala, kalo gduh kcik2 tu nnti baikla balik..xlama mna lah.. kunun2 la tu.. tu ckp org laaaaa....
ckp aku lak, org baik ngn aku, aku 10x baik ngn org...org cr psal ngn aku, aku wat xpduli kt org mcm x wujud dpn aku..dan tdaklah aku ini jnis yg mnarik blik kata2 aku. hahaa..
okeh..ni la rupa projek aku yg dah siap tu..

Tuesday, October 5, 2010

portraits and exclusive framing for my love's birthday present

salam sahabat buat skalian~
wah2...mood hepi nih. nk tlis entry baru ni..tp ms klas pg td, pnsyarah cadang pkai bhsa inggeris.. t snang nk dpt hits kt google search. ole itu..mari memula lintang pukangkan bhs itu skrg..



today is my special day, im really glad coz i had done framed my 2 portraits drawing. as u can see my post before, there were 2 portraits; muhammad danish zaquan an i with my GF.. these portraits will be given to my lovely GF as a belated birthday present. im so busy before to complete it, but mnaged to do so after almost 3 weeks of her birthday.. heheee,im sorry dear..my bad..
actually, this couple portrait of ourself is my first couple portrait i ever draw since i am studying in IPG Kampus Perlis.. im also happy for the exclusive looking frame.. the single one is made by black wood+black mounting board+ non reflected glass & the other one is made by clean dark mahogany wood+black mounting board+ non reflected glass.. hohooo..it is cheaper than i thought for both of it. from now, i will mark that "KANG LEONG GLASS FRAME" as my official artworks frame centre. it is not bcoz of the price, but the owner services..he is really kind person and he also remember my name although i only been there for once before..hahaaa..

Monday, October 4, 2010

myself-first couple portrait


salam sahabat buat skalian~

stelah sekian lama menangguh potret nan skeping ni, aku pon coba mnyiapkn dgn pnuh kasih syg..cewah!
tp ni adlh yg 98% siap(mlm smlm)...ada g skit utk abeskan..
lalu...ptg td, aku pon trus p kdai frame yg slalu aku frame tu. KANG LEONG GLASS FRAME, dia mmg pkar bab2 frame ni, murah, cepat, cantik n byk pilihan. rambang mata nk pilih kayu td. last2 amik yg plain, xda lekuk2..nmpk cm cntik je...yg konpem, kemas. ok, sok ptg kalo kklas abes awl, bleyla g amik..uhuu..hrap2 tokey tu jaga elok2la 2 kping potret tu...