yusufyaacub/panca-4dimensi: December 2010 Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Friday, December 31, 2010

ENTRY KHAS -REVIEW TAHUN MASIHI 2010!

salam sahabat buat skalian~
2010 mlangkah pergi..uhuk2.. sdey gakla.. byk pngalaman bru dikorek spnjg taon ni. kira dah bwk sinar baru gilang gemilang utk aku. cheeewah. spnjg 2010, aku trsedar bberapa prkara yg cukup mrubah cara aku mlihat sesuatu.. lalu....aku ctatkn pngalaman itu kat sini. bermula dgn.....
time 1.1.2010
1. januari.....rambut trpanjang pnah aku simpan dlm sjarah idop. kui3... adela dkt 2 jengkal org dewasa normal...tp org x prasan sgt sbb rmbut aku bralun alun gitu. ahakss~pastu kne potong sbb join PBSM. %&^%%$@#!
6.1.2010
2. februari.....kebosanan thp mlampau, lalu aku cuba tonyoh blik bakat mlukis aku. mula ngn lkisan potret kwn2 kt fesbuk sbg latihan..actually aku start dr bln januari lg. tp giat cari skill lam februari..
ada yg msih setia dan ada yg hilang komitmen
3. mac......kwn aku ajk tubuh prsatuan silat dlm IPG aku. time ni aku pulun gila2 ah...lalu trcapai cita2 kami dgn trtubuhnya Persatuan Pencak Silat IPG Kampus Perlis yg bernaung d bwh Guru Utama Persatuan Pencak Silat Sri Gayong Panglima Ulung Malaysia.
klik utk ke blog beliau

4.april......time ni ckup best sbb apa yg aku nk wat, dah trcapai. tp satu je kurang....awek!! aku memg mlas nk cari awek...tp sesorg tlah brjaya memikat aku. saaayang dia! ouchh~

SILAT PULUT YUSUF YAACUB VS ABD RAHMAN!

salam sahabat buat skalian~
haa...ni nama dia silat pulut a.k.a silat pengantin.. dia pnye cara utk main, kne ada humor2, acah2, teknik serangan n melerai pukulan.. okeh.. video ni aku rkam time kat kem silat perguruan aku d perak aritu.. aku kne lwn ngn si abg abdul rahman. abg ni baik sgt, muallaf cina..

simpul simpulan bahasa sanskrit:best main ngn dia, tp kalo dia phm cara silat pulut lg best... humm~

Wednesday, December 29, 2010

VIDEO KEGAYONGAN RAJAWALI INDERA KAYANGAN

salam sahabat buat skalian~
ni time aku main kt kem silat panglima ulung baru2 ni..


 simpul simpulan bahasa sanskrit: letih doww..

Tuesday, December 28, 2010

PENANGAN KEM PSSGPUM DISEMBER 2010

salam sahabat buat skalian~
jejak ulung chalet

puhh...slesai suda kem silat yg mnyeronokkn itu.. pnat jgakla aku drive dr kedah ke perak nun.. elok smpai je, tlong2 kekawan psang khemah, wat ape yg ptot...

HARI FIRST- 24-12-2010

aku dilantik jd penghulu pd grup rajawali brsmpena dgn nama kegayongan aku. nape aku jd pnghulu plak? alaaa si abg ali ular manjakani x dtg utk pimpim grup dia... so, dptla tanggungjawab tu kat aku ha... tp si penghulu yg lain lg 3 org xmsok ptandingan pon. mana aci daaa....
aku kne msok ptandingan silat pulut melawan abg abdul rahman yg memegang kegayongan naga berkembar putih... ohh...amtlah berat nk melawan dia sbb dia x phm konsep silat pulut. adoii...
mlmnya plak, aku msok ptandingan solo kreatif gayong warisan...law dia snang je, mcm solo kreatif biasa. cuma kne guna gayong warisan masing2.. aku pon gunalah warisan aku dgn bantuan golok kukri trsyg aku tuh. igt nk pkai 2 blah, tp satu pon ckuplah kan....

HARI KEDUA-25-12-2010
dr kiri: guru utama, abg suhaili, abg pangeran ali

agak tgh ari ckit aku msok ptandingan olahraga klas A plak.. lwn ngn Jabir.. skali aku kne jatuhan daa..kalah plak. ciss... so aku truskn mrakam game2 org lain plak...

HARI KETIGA-26-12-2010
time trima medal

hari yg pling best sbb aku msok ptandingan tempur gayong warisan. agak bahaya game ni. sbb mlibatkan kuncian... perghh...aku dpt kunci 3 kali lwan aku tu dgn kuncian yg sama cuma beza aras ketinggian je.. suka tuh.. dptla naib johan.. mrkah dikira brdasarkn teknik, kemantapan gayong warisan n 2 3 kriteria lain... memg sempoi ah..

simpul simpulan bahasa sanskrit: pueh ati bleh g kem..ehehee

Wednesday, December 22, 2010

TEMPAHAN POTRET(SINGLE) 22.12.2010

salam sahabat buat skalian~
Tadaaaaaaa....
gambar asal
yang da siap
amacam? potret ni utk kwn aku, dia laki..nk kasi adiah kat awek dia. ohoooo..so sweet....
yg ni aku wat pkai.....

Tuesday, December 21, 2010

facebook ana suda tukar kulitlah. ante bagimane??

salam sahabat buat skalian~
okey.. amik syot dlu ...tngok pueh2...yg ni first try sje. lain2 bkal mnyusul. sbenarnye my syg yg nk wat kt fb dia, tp dia wat x jd. so aku wat, konpem2 la jd. hahahaaa~
amacam?hehee
nk tawu cara wat susunan gambar facebook?? download template dgn klik SINI ha.. aku x kdekut pnyer.. meh nk ajr wat.

OOYEH, MY FACEBOOK FANPAGE!

salam sahabat buat skalian~
it takes so long for me to complete editing my fanpage. especially on my 'welcome' widget. what is that??
 actually, it is just an application for every facebook fanpage which called 'fbml'. similar to 'html', correct? i'm do some search using mr.google for a tutorial. but there all useless....
when im exploring the page's setting, it is actually already there! $#@^^%&..........
after done quite simple editing on its fbml code, here is the result. come visit and i'm hope you will click the "like" button..really appreciate it!
please click here & go to the page, plus 'like' it. :)

simpul simpulan bahasa sanskrit: writing english la pulak~~

Friday, December 17, 2010

Kontest Blog Terkemas

salam sahabat buat skalian~
huhu..td trjmpe satu contest. sj try msuk sbb cam mnarik jer.. eheh.
ni la rupa banner dia..


bg sesape yg di tag namanya.. sila ke blog kontest ni dgn KLIK SINI @ klik kt banner tu yerp.org yg sy tag adlh...                                        
1. noah darham
2. amny
3. fikri nazari
simpul simpulan bahasa sanskrit: free je pon..ahaks

Thursday, December 16, 2010

couple potret 24.november 2010 (2)

salam sahabat buat skalian~
ahaa...yg ni yg kedua...sila3.

(kalo prasan, ade line silang n watermark aku, sj utk protect je.. org lain wat, aku pon ikut. keh3)

simpul simpulan bahasa sanskrit: ini je lah yg termampu...customer puas ati, aku pon ok jek.

couple potret 24.november 2010 (1)

salam sahabat buat skalian~
dah lame tol x update blog ni....hurmmm...
bkn mnyepi dr bidang mlukis.. tp mcm korg bce lam post sblom ni lah... aku lupe nk snap gmbr potret yg aku da ntar kt customer tu...
tadi dia baru je hntar gmbr tu kat aku.. sibuk katanya, x smpat nk uplode.. biasela tu, dia da uplode pon aku da syukur.. kurang2 ade gak kenangan aku ngn artwork aku.
okeh.. cakap byk xmau.. korang tngok sendirilah hasil yg x sberapa nih...

utk yg kedua, aku letakkn kt entry baru keh..
simpul simpulan bahasa sanskrit: gmbr kurang jelas, tp usaha wat yg terbaik!

Thursday, December 2, 2010

LUPAA!! AARRRGGHHHHH!!!!

salam sahabat buat skalian~
ohhoii......dah lme x update blog.. bkn ape..tmpahan potret  msih ade yg blom siap.. yg dah siap plak trlupe nk snap gmbr..adoiiiiiiiiiii...............................!! dah la 2 keping couple potret aku pos g perak nun. pas pos bru tringat lupe nk amik gmbr. ahahaha..bengong btol aku. tu lah, pos kalut2 sgt.... insyaallah kalo dpt emel dr si customer tu, maka dptlah aku post blik kat sini... skrg tingl 1 couple potret n 1 single potret je lg....yay!
simpul simpulan bahasa sanskrit: msih mnanti cstomer itu mengemel pdku....