yusufyaacub/panca-4dimensi: March 2011 Night Diamond Bloody Red - Link Select Max

Thursday, March 31, 2011

BELASAH ISTERI HAMIL MENGIDAM

salam sahabat buat skalian~


KUALA LUMPUR: Seorang wanita yang hamil empat bulan cedera di kepala dan badan apabila dipukul suaminya selepas dia mengidam buah kelur atau munggai serta lempuk durian dan meminta suaminya mendapatkan dua jenis makanan itu.
Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam kelmarin di sebuah rumah di Bandar Baru Sentul, di sini, wanita terbabit yang berusia 28 tahun dipercayai ditumbuk dan ditendang suaminya yang berusia 30-an. 
Sumber berkata, ketika kejadian si suami baru pulang dari kerja sebelum mangsa memintanya keluar dan membeli makanan berkenaan kerana dia mengidamkannya serta memberitahu tidak dapat tidur jika tidak memakannya. 
“Lelaki terbabit yang berkemungkinan tertekan dengan tugas di tempat kerja dan belum sempat berehat tiba-tiba berang sebelum memarahi isterinya itu.

“Tindakan lelaki terbabit menyebabkan berlaku pertengkaran selama lebih 20 minit sebelum si suami gagal mengawal kemarahan dan menendang serta menumbuk isterinya.

Wednesday, March 30, 2011

BANJIR PERLIS MAC 2011

salam sahabat buat skalian~
perlis dilanda hujan bertubi tubian dlm sminggu dua nih. air kat sungai2 pon melimpah ruah... iskk, payah sungguh bila dah start banjir ni. dah la aku tengah praktikal kt skolah nun jauh di sana. jalan nak sampai plak kjap timbul tenggelam. ni ada video sekitar banjir kat area aku untuk tatapan. saja rakam pagi n petang tadi. heheee...


simpul simpulan bahasa sanskrit: cikgu x tahan ssssejuk. nak hibernate kat umah bleh dak??

emas sebagai saving terunggul

salam sahabat buat skalian~
emasssss...emass.....heeheee..inilah aset semasa aku yg disimpan sebaik mungkin. tapi aku dah jual satu bar hari tu. skrg x sempat nk buat belian semula. adehh..... sibuk sangat ngn praktikal.
tapi xpela, beli sikit2 dulu, elok nak posting t dah boleh jual dah kan... bleh jgak ready utk barang2 ye tak?
harap2 harga emas naik mendadak time nak posting nanti. heheee.

simpul simpulan bahasa sanskrit: triton lite/ d-max, ninja 250r/ blade 250r/ cbr 250r. huh.......tunggu gaji time keja nanti lah kot. heheee...

Sunday, March 27, 2011

portable mini speaker review

salam sahabat buat skalian~
kali ni aku nk review gadget peribadi plak. ahaa..(dah abeh idea nk tlis entry la nih.). sebenornye, aku sedang berpraktikum selama sebulan kat SK Panggas, Perlis sehingga 15 April 2011. huh, sibuk wow! nak terima tempahan potret sekarang pon tarak berani wooo...... biasala, aku kan nak praktikum cemerlang, kena usaha lebih sikit. (bajet2...). okeh sempena pesta buku kat Perlis yg masih berbaki 4 hari lagi nih, aku pon membeli sebuah alat elektronik yang tadak tulis "made in" mana2. tapi sempoi woh.....
aku nak guna dalam kelas masa mengajar. malas nak "rembiang" (galas) laptop 2 kilo lebih tu pi mai pi mai. so, aku beli ja benda ni RM 50 aje. aku rasa RM 60 harga dia tp brader tu silap bagi harga kat aku kot. sebab 2nd time aku p, harga dia memang RM60! hhahaahahahahaa..... okeh, yang paling aku suka psal FOREX MINI PORTABLE SPEAKER ni adalah:

Friday, March 25, 2011

piknik cikgu seni 6 march 2011

salam sahabat buat skalian~

6 march 2011 lepas, aku n da geng menjelajah ke bukit air perlis. puhh..sib baik ada air. sampai kat sana awal la jugak. so, airnya amatlah jernih dan belum ternoda lagi. hahaaa...
aku punya keja, masak. wat air asam cicah, bakar ayam(resepi sendiri), n masak sup(resepi sendiri). dengan kerjasama beberapa orang, maka inilah hasilnya.

menu utama- ayam perap bakar. slurrppp!!
sup berempah ratus ribu jutaan.
air asam kerisik cicah ayam bakar berkuah sup. perghh!!

aku ada dalam gambar ni, cuma terlindung. hahaaa
best jugak piknik2 gini, tambah2 makan pas kena air terjun. apa nak kataaaa..... pastu ada plak sorg member aku wat kek coklat besaqq punya. sedap kott....xmanis sgt, ada pahit2 coklat. hohhooo...memg taste la tuh. aku sentai sampai ketat perut.

simpul simpulan bahasa sanskrit: nyam3...... ;P

Friday, March 11, 2011

TUTORIAL PENGHASILAN MODEL KERETA MASA DEPAN(11.3.2011)

salam sahabat buat skalian~
   kebengongan mengejar tempahan2 potret dikejutkn plak ole esaimen yang melambak lambak. ceisss... macamla nak cuti sebulan, pas cuti hantar xleh? tapi ni bukan tempahan potret.. ni tempahan model kereta...

Tuesday, March 8, 2011

unit timbangan(dulu2)- emas dan lain2

salam sahabat buat skalian~

ahaaa...cik kak dan cik abang semua taw tak masa zaman dolu2, time kita kecik2 main beskal roda 3 lagi kann... ada x pnah dengar nenek2, mak2 kita sembang2 pasal emas? contohnya tanya
            "mas hang brapa mayam?"....
             "laaaa, awat yang murah sangat? aku beli mahai, semayam 90".......
             "tengok tu, boh gelang melajak lajak. padahai mas paun ja, tu pon nak tayang tak sangga".
gitu la serba sikit. okeh kat bawah ni adala unit2 zaman dolu2 yang dorang selalu sebut2 tuh.

Unit Timbangan Zaman itu:

1 Kati = 600 gram
1 Tahil = 37.8 gram
1 Pikul = 60.48 kg
1 Mayam = 3.37 gram
1 Rial = 2.7 gram
1 Kupang = 0.64 gram
1 Amas = 2.551 gram
1 Suku = 0.8425 gram
1 Busak = 0.337 gram



Jenis-Jenis Emas

999 - 24K    - Emas Sepuluh / Chuk Kan / Emas Kertas
950 - 23K    - Emas Kelantan / Emas 9 1/2 
916 - 22K    - Emas Singapura
900 - 21.6K - Emas Sembilan
875 - 21K    - Tatau heheee
835 - 20K    - Tatau heheee
800 - 19K    - Emas Paun
750 -  18K   - Tatau heheee
585 -  14K   - Tatau heheee
373 -   9K    - Suasa



simpul simpulan bahasa sanskrit: mai la beli mas banyak2, memg xleh bwk p kuboq.. tp dan la teqa nak mati. bleh gak pkai time sesak2.. bok mai mas paun buang sepikoi.

Monday, March 7, 2011

persaraan penuh kepuasan

salam sahabat buat skalian~

kenangan lompat tinggi terakhir di IPG Perlis.
TQ kat photog
SAMAD
bermulanya sejarah keatlitan diri ini adalah sejak berumur 9 tahun. huhuu....masa tu 1998= 13 tahun dulu. sezaman dengan sukan komanwel yang Malaysia anjur tuh. aku ni kurus je dari kecik, masa sekolah rendah pulak aku rendah je kalo nak banding dengan kawan kawan yang lain. biasala, time ada hari sukan sekolah je, mesti ada training kan... ntah macamana tah, aku elok je dapat lompat  ketinggian 80-110cm. huuu, best kot. maka aku pon mewakili la rumah sukan "Ledang" kaler hijau. first time, dapat pingat perak je.. start dari situ, aku join setiap kejohanan sekolah sampaila peringkat daerah Kota Setar.

Sunday, March 6, 2011

TEMPAHAN POTRET(couple) 3.3.2011

salam sahabat buat skalian~
menjelang cuti prtengahan semester ni, sibuk la pulak si IPG aku nak assignment itu ini. ada plak soalan dapat lewat, suruh submit awal. umpana esok pos, ini hari sampai. hohooo. my sayang dah book awal2 cuti ni hanya untuk dia. wuwuww..... so, aku pon terimala 2 tempahan potret couple dan satu tempahan model kereta handmade. yang dah siap cuma SATU POTRET COUPLE! lagi 2 keja tu kena habiskan dalam tempoh 5 hari!! arghh.. memang konpem tido 2 jam lah tiap hari. adoii.... orait, ni rupa potret yang dah siap tu.